Zahteva za analizo epidemičnih ukrepov, predvsem cepljenja proti C-19

·

·

Skupina ‘Odgovoren za zdravje’ smo 27.3.2023 na NIJZ in druge pristojne naslovili ‘Zahtevo za analizo epidemičnih ukrepov’, predvsem cepljenja proti Covid-19, ter primerjavo zdravstvenega stanja med cepljeno in necepljeno populacijo.

Zahtevo s peticijo smo začeli pripravljati v dogovoru s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki se je odzvala prošnji za srečanje, katerega sva se udeležili Vera Kanalec, kot predstavnica društva ‘Za zdrave dojke’ in Maja Zakotnik kot predstavnica skupine ‘Odgovoren za zdravje’. Pred srečanjem smo ji poslali različne verodostojne in zaskrbljujoče podatke o cepljenju, ki jih posamezniki in skupine že več kot 2 leti vztrajno ins proti pošiljamo pristojnim, a se ti ne odzivajo.

Poudarila je, kako zelo pomembna se ji zdi takšna analiza in obljubila, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da pristojni takšno analizo naredijo takoj in prioritetno. Obljubila je tudi, da se bo oglasila v javnosti, v kolikor se pristojni ne bi želeli odzvati. Hkrati je tudi sama izrazila tako zaskrbljenost nad porastom smrti in zdravstvenih težav kot tudi dvom v varnost cepljenja, zaradi katerega se proti C-19 ne namerava več cepiti.

Na NIJZ smo našo Zahtevo z dodatnimi vprašanji glede rezultatov cepljenja poslali preko odvetniške družbe, vendar se tudi na ta poziv niso odzvali.

Gospa Klakočar se sedaj na naša sporočila ne odziva več, mi pa z našimi aktivnostmi nadaljujemo. Vsi pristojni, s katerimi se pogovarjamo, se z nujnostjo takšne analize strinjajo, vendar izgleda ne zberejo poguma, da bi to zahtevali javno in glasno. O razlogih zakaj, lahko le ugibamo.

V sredo, 7.6.2023 se bomo udeležili ‘Ljudskega shoda za svobodno Slovenijo‘, kjer bomo skupaj zahtevali sklic IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, kjer naj obravnavajo pobudo za analizo cepljenja in spremembe pravilnikov Svetovne zdravstvene organizacije. Pridi tudi ti!

Če ne bo dovolj velikega interesa in pritiska javnosti, se bodo temu vse kaže še naprej izogibali.

PODPIŠI ZAHTEVO ZA ANALIZO

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *